Za dezinfekciju velikih količina vode razrađene su modularne jedinice sa velikim brojem lampi pojedinačne snage od 300 – 600 W. UV modularni sistemi primenjuju se u otvorenim kanalima. UV moduli se grupišu u sekcije koje se cele potapaju u odvodni kanal, što omogućava minimalni pad piezometarske linije i kompaktne razmere stanice za UV dezinfekciju prečišćenih otpadnih voda.

otpadne_vode_5

Uređaj za UV dezinfekciju može se rasporediti u jednom ili nekoliko odvodnih kanala. Broj modula u jednom kanalu određuje se za svaki slučaj posebno. Proizvode se moduli vertikalnog i horizontalnog tipa sa različitim brojem i tipovima lampi. Čišćenje kvarcnih čaura lampi izvodi se automatski bez zaustavljanja rada postrojenja. Kod vertikalnih modula i zamena dotrajalih lampi može se vršiti bez vađenja modula iz kanala. Stanica za UV dezinfekciju prečišćenih otpadnih voda mora imati i sistem za regulaciju nivoa vode u kanalu, koji za male protoke, može biti preliv, dok se kod većih protoka uglavnom primenjuje regulacija automatskim zatvaračima. Proizvođač, firma LIT, vrši isporuku i montažu modularnih jedinica za UV dezinfekciju sa svim neophodnim uređajima.

stochnie-vodi_3-1

Radi konačnog izbora UV uredjaja za dezinfekciju prečišćenih otpadnih voda preporučujemo da popunite formular i izbor prepustite našim specijalistima.

Formular za upit možete preuzeti ovde.